Καλώς ήλθατε στο χωριό Δραβήσκος (Επαρχία Φυλλίδα / Νομός Σερρών)

Το χωριό Δραβήσκος βρίσκεται σε τοποθεσία περίπου 15 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από τη Νέα Ζίχνη, σε υψόμετρο περίπου 100 μέτρων, και ανήκει από το 1999 στον καποδιστριακό Δήμο Νέας Ζίχνης στην επαρχία Φυλλίδα του Νομού Σερρών.

Η δημοτικότητα του χωριού Δραβήσκος οφείλεται εν μέρη και στο γεγονός ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990 περνούσε η εθνική οδός Νεας Ζίχνης - Αμφιπόλεως μέσα από το κέντρο του Δραβήσκου, όπου δημιουργούνταν ειδικότερα στα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα συχνά ένα κυκλοφοριακό χάος. Ανακούφιση κατοίκων και ταξιδιωτών επέφερε η νέα χάραξη της Εθνικής Οδού, τα τελευταία τοπικά τμήματα της οποίας παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους 2003 στην κυκλοφορία.

Ο Δραβήσκος είναι ένας από τους πλέον μεγάλους οικισμούς του Νομού Σερρών και αποτελούσε ανέκαθεν έδρα και κέντρο άσκησης ποικίλων δραστηριοτήτων και συναλλαγών. Σήμερα συνθέτουν πολυάριθμα μικρά και μεγάλα εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων μια και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέρουσα αγορά, προσφέροντας ακόμα και στους λάτρες της βραδινής εξόδου ποικίλες δυνατότητες ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Μέσω της προκείμενης ιστοσελίδας παρουσιάζεται η γενικότερη ιστορία του τόπου καθώς και ο σημερινός συνοικισμός Δραβήσκος.

Καλώς ήλθατε!

Δήμος Νέας Ζίχνης

Ο χάρτης απεικονίζει τα όρια του Δήμου Νέας Ζίχνης (μέχρι τέλος 2010). Ο Νομός Σερρών εμφανίζονται στο χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Πρόσθετες πληροφορίες παρέχει ο ιστότοπος Δήμος Νέας Ζίχνης - Νέα Ζίχνη.

Πανοραμική όψη από το ύψωμα "Γκόριανη" προς το χωριό Δραβήσκος
Πανοραμική όψη από το ύψωμα "Γκοριανη" προς το χωριό Δραβήσκος