Σελίδα υποδοχής και επιλογής γλώσσας
 Καλώς ήλθατε
 
 Ο Δήμος Νέας Ζίχνης
 
 Δημ. Διαμερίσματα
 
 Ιστορική αναδρομή
 
 Δημογραφικά στοιχεία
 
 Λαογραφικό Μουσείο
 
 Χρήσιμα Τηλέφωνα
 
 Οδηγός Αγοράς
 
 Το Βήμα του Δημότη
 
 Διάφορα
 
 Δημ. Εκλογές 2002
 
 Δημ. Εκλογές 2006
 
 Δημ. Εκλογές 2010
 
 Ιστοσελίδες Δημοτών
& Επιχειρήσεων

 
 Υπέρ-Συνδέσεις
 
Ελληνο-Γερμανικό Online-Λέξικο
 
 Χάρτης πλοήγησης
 
 Στοιχεία ιστοσελίδας
 

Το Βήμα του Δημότη ...

Εδώ προσφέρεται η δυνατότητα δημοσίευσης προσωπικών καταχωρήσεων, κατά προτίμηση είτε "μετά ψευδώνυμου" είτε με την ένδειξη "στοιχεία αποστολέα γνωστά". Ωστόσο δεχόμαστε μόνο επώνυμες επιστολές, επιφυλασσόμενα του δικαιώματος απόρριψης. Επικοινωνήστε με webmaster@nea-zihni.info

nea zihni
Ζήτωωωω που ... χάσαμε!

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 15. Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Ζίχνης έδειξε ξεκάθαρα, ότι - μη συνυπολογιζομένου του περίπου 1/3 των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που απείχαν από την ψηφοφορία - δυο από τρεις ψηφοφόρους του Δήμου Νέα Ζίχνης καταψήφισαν τον νυν Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Σαμαρτζά και κατά επέκταση το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Απόδειξη της γενικότερης διχόνοιας των Δημοτών αποτελεί το γεγονός, ότι στις φετινές εκλογές κατέβηκαν ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά μάλιστα τέσσερις (!) συνδυασμοί. Επίσης ενδεικτικές πρέπει να θεωρηθούν οι υποψηφιότητες που - αν μη τι άλλο - "βγάζουν μάτι" αναφορικά με βίο, παρελθών, υπόβαθρο και άμεσο ή έμμεσο σκοπό κάποιων υποψηφίων.

Έτσι στο δεύτερο γύρο, δηλαδή στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 22. Οκτωβρίου, στην Νέα Ζίχνη (όπως άλλωστε και στο επίπεδο της Νομαρχίας Σερρών), τουλάχιστον ένας στους τρεις πολίτες δεν θα ψηφίσει την κατά τη γνώμη του καλύτερη Τοπική (αντιστοίχως Νομαρχιακή) Αυτοδιοίκηση, αλλά το μικρότερο από δυο απειλούμενα "κακά"!

(16.10. 2006 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Όπου φτωχός κι η μοίρα του ...

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του Δημάρχου Νέας Ζίχνης, η πρωτοφανές χαλαζόπτωση της 20. Ιουνίου 2006 "ρήμαξε" στην περιοχή του Δήμου περίπου 35.000 - 40.000 στρέμματα. Οι αγρότες βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και αναμένουν αγωνιωδώς τους εκτιμητές του ΟΓΑ και τα πορίσματά τους. Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή που αφορά στους - με την κάθε έννοια - "άφωνους πληγέντες", οι οποίοι ούτε θα ακουστούν και ούτε θα λάβουν την οποιαδήποτε αποζημίωση. Συγκεκριμένα πρόκειται για εκείνους τους βιοπαλαιστές (συμπεριλαμβανομένων των χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων) που καλλιεργούν τα "μπαχτσεδάκια" τους όχι για περάσουν το χρόνο τους, αλλά για να φάνε ... !
(22. 06. 2006 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Επιστολή από τη γείτονα Βουλγαρία

I have shown the web- site of Nea-Zihni. I as Bulgarian am disappointed that the traces of the old Balkan nationalism can yet be seen in this text. Except for hostilities and skirmishes the relations between the Balkan orthodox Christians produce very important religious and cultural interaction in the centuries. Till the 19 century, the age of nationalism, we have a common orthodox culture that the Ottomans call Romeli - Romaiki, not Greek or Bulgarian. It's the rich medieval orthodox culture and all Balkan nations take part. The same site shows that the the Bulgarians lived in the region of Serres in previous centuries. These people was not robbers, the both nations exist together many centuries. In 19 century till the 20 came the wars and the conflicts prevail over the culture. What about today? The conflicts remain ... in the science. It's nonsense.

(15. 05. 2006 / Petko Tsvetanov)

 

Ήλθα, είδα κι απήλθα ...

Καθώς οι μέρες του Νομάρχη κ. Παπαπαναγιώτου  φαίνονται πλέον μετρημένες, τίθεται πια το ερώτημα περί του "τι επέτυχε και τι θα μας αφήσει;". Κατά την ταπεινή μου άποψη αρμόζει το - Γερμανικό - ρητό "Außer Spesen nichts gewesen" - ο νοών νοείτω!

(22. 03. 2006 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Αποφασίζει, διατάσσει και κοιμάται ήσυχα!

Ποίος; Μα, φυσικά ο Νομάρχης Σερρών :-) Αν και ο εξ αρχής αμφισβητούμενος σχεδιασμός του πλέον περιβόητου ΧΥΤΑ (= χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) στην περιοχή Παλαιόκαστρου απορρίφθηκε παταγωδώς, ο Νομάρχης δηλώνει "έχοντας καθαρή την συνείδηση" και αποδίδει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έμμεσα πλην σαφώς τόσο στην υποκίνηση από μέρος σκοτεινών, δηλαδή μη ονομαζόμενων δυνάμεων όσο ακόμα και στην ανάρμοστη εφευρετικότητα του Ανώτατου Δικαστηρίου του κράτους. Τέλος πάντων ... , πάμε στην ουσία: όλες οι ακριβοπληρωμένες μελέτες πάνε στο βρόντο, ΧΥΤΑ θα έχουμε μετά του "Αι Κουκ", και τα σπασμένα πληρώνει πάλι ο κακόμοιρος Σερραϊκός λαός ... !

(05. 10. 2005 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν η Ασφάλεια ...

Σερρών καθώς κατ' επέκταση το τοπικό "TV Κατίνα": εξαρθρώθηκαν και πάλι κάποια "φρουτάδικα", που αντιπροσωπεύουν όχι μόνο τον βωμό των σχετικά εθισμένων επισκεπτών / χρηστών, αλλά την ρίζα του Κακού γενικώς. Δίδαγμα: οι πιστοί να προσέλθουν και να παίξουν ΠροΠο, Λόττο, Ξυστό ή οτιδήποτε, αρκεί να φορολογείται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Όποιος πάλι (από ανάγκη ...) αναζητεί της υπηρεσίες κάποιου "Internet Cafe", π. χ. για να ελέγξει και να διεκπεραιώσει την αλληλογραφία του, καλύτερα να μη βρεθεί στην πόλη των Σερρών, γιατί εκεί στα καλά καθούμενα μπορεί να βρεθεί ακόμη κι ενώπιον ... εισαγγελέα. Κεφάλι πονά; Κόψ' το!

(03. 11. 2004 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Μοιραίο, όμως καθόλου ... τυχαίο!

Η επιδεικτική αδιαφορία πάσης φύσεως Αρμοδίων οδήγησε τελικά στο τραγικό συμβάν της 12. Ιουνίου 2004, όποτε έξω από το χωριό Γάζωρος σκοτώθηκε μια ηλικιωμένη αγρότισσα από κατά την Εθνική Οδό Σερρών-Δράμας κινούμενο ΙΧ.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το συνολικό φάσμα τυχόν ευθυνών, γεννάται ένα ουσιαστικό ερώτημα: γιατί άραγε ΚΑΝΕΙΣ δεν νοιάζεται για το μπάχαλο και τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούν οι παραγωγοί κερασιών, στήνοντας στην εν λόγω περιοχή κάθε χρόνο τα ου παράνομα εποχιακά τους υπαίθρια "καταστήματα" κυριολεκτικά επί της Εθνικής Οδού; Δηλαδή, πόσα εκτός από τα αμέτρητα "παρά τρίχα" ατυχήματα πρέπει να συμβούν ακόμα για να εφαρμοστεί επιτέλους το Δίκαιο του Ελληνικού Κράτους; Μήπως βρισκόμαστε "εκτός δικαιοδοσίας"; Ή, για να γίνω πιο κατανοητός, πόσα κιλά κεράσια αξίζουν η συνείδηση, η δυστυχία, η ανθρώπινη ζωή;

(13. 06. 2004 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Αντίο στο "βουλετηλίκη"

Το "εκλογικό σώμα" απέρριψε τις φιλοδοξίες του τέως δημάρχου Νέας Ζίχνης κ. Χατζησπύρογλου παταγωδώς. Γιατί άραγε; Μήπως δεν είναι όμορφος; Μήπως δεν ξοδεύτηκε αρκετά; Η μήπως απλά ... "ο λαός δεν ξεχνά";

(08. 02. 2004 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Η υπεροψία προηγείται της πτώσεως ...

και η "στάμνα πάει στην βρύση ... ". Αν και η χαιρεκακία δεν θεωρείται αρετή, αποτελεί ωστόσο φυσιολογικό ανθρώπινο στοιχείο. "Βουλευτάκιδες" εμείς; "Κομπιναδόροι" εσείς!
(30. 01. 2004 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Σας ευχαριστώ, κύριε Ανθόπουλε,

βουλευτά της (σημερινής ...) κυβέρνησης, που κατατάξατε δημοσίως (20.12.2003 / TV "Δίκτυο") τους κατοίκους του Νομού Σερρών στην κατηγορία των "τεμπέληδων" και "βουλευτάκιδων". Επιτέλους μαθεύτηκε, ότι εισπράττοντας μεροκάματα της τάξεως των 20 € (!) ή συντάξεις των 200 € (!!) αποταμιεύομε μυθικούς πλούτους! Για τον λόγο αυτό προτίμησα κι ο ίδιος να "την αράξω" και να αναμένω τις (προκείμενα ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ) παροχές του "κράτους πρόνοιας". Σημειώνω, ότι κατέχω πτυχία καθώς και εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες σε ηλεκτρονική, ηλεκτρολογία, πληροφοριακή, χειρισμό ΗΥ, ξένες γλώσσες κλπ., που όμως ειδικότερα στο Νομό Σερρών προφανώς δεν αξίζουν περισσότερα από αυτό το χαρτί που κρεμάμε στο "αποχωρητήριο"!

(21. 12. 2003 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Χαράτσι πάνω στο χαράτσι!

Πλέον της βαρβάτης αύξησης των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης επιβάλλεται στους δημότες των διαμερισμάτων Δραβήσκου, Θολού και Νέας Πέτρας ένα επιπλέον χαράτσι που λέγεται "έξοδα εργασιών σύνδεσης στο δίκτυο ύδρευσης". ΈΛΕΟΣ!!!

Το πλέον θρυλικό έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης εκτελείται από τις αρχές του 2001 (!!) και φυσικά δεν διεκπεραιώθηκε ακόμα. Τώρα επιβλήθηκε με απόφαση του Δήμου η δαπάνη δημιουργίας σημείων σύνδεσης στους δημότες και κυμαίνεται στην πράξη από 50 Ευρώ κι άνω, μεταξύ άλλων για σπάσιμο και αποκατάσταση του τσιμέντου που έστρωσε ο προηγούμενος εργολάβος. ΈΛΕΟΣ!!!
Επιπρόσθετα δημιουργούνται φυσικά κι άλλα έξοδα για την προσαρμογή της ιδιόκτητης εγκατάστασης στην νέα παροχή, ώστε το συνολικό ποσό μπορεί να υπερβεί το μηνιαίο εισόδημα συνταξιούχου του ΟΓΑ. Το "κερασάκι": όσοι αδυνατούν να καταβάλλουν το απαιτούμενο ποσό αμέσως κι επί τόπου στον εργολάβου, θα επιβαρυνθούν με τσουχτερές προσαυξήσεις! ΈΛΕΟΣ!!!

Μήπως ο κ. Δαϊρετζής έχει δίκαιο; Μεν δεν έχουμε να "ξυστούμε", δε μας μώραιναν 75 - 80 διοικητικοί υπάλληλοι, άλλοι τόσοι κάθε είδους συμβασιούχου καθώς και τρεις Αντιδήμαρχοι; ΚΑΙ ΠΑΛΙ: ΈΛΕΟΣ!!!

(15. 12. 2003 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Νέο πλήγμα εις βάρος της Φυλλίδας

αποτελεί η κατάργηση της δεύτερης (δηλαδή απογευματινής) βάρδιας του τεχνικού προσωπικού του παραρτήματος της ΔΕΗ στην Νέα Ζίχνη. Η επικαλούμενη (ωστόσο μισθολογικά συμφέρουσα!) "ενίσχυση" του τμήματος στην πόλη των Σερρών, σε ουδεμία περίπτωση θα αντισταθμίζει την περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου των ήδη όχι και πάντα επαρκώς προσφερόμενων σχετικών υπηρεσιών. Αντίο Φυλλίδα!

(20. 11. 2003 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

"Αντιλαλούν οι τοίχοι ...."

της Σερραϊκής αγοράς ... από τα παράπονα ... των εμπόρων. Γιατί άραγε; Χμμμ, μάλλον ... ξέρουν! Επί δεκαετιών τα "χωριάτικα χαϊβάνια" δεν είχαν άλλη επιλογή από το να "κατεβούν" στο εχθρικό περιβάλλον της τα πάντα και τους πάντες επισκιάζουσας πόλης και να ανταλλάξουν τα λεφτουδάκια τους με υπερτιμημένα προϊόντα και κακές υπηρεσίες. Όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Άσ' προσέξατε!

(Οκτ. 2003 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Άλλοι τον "γουστάρουν", άλλοι όχι:

ο λόγος γίνεται για τον κύριο Δαϊρετζή, επικεφαλής της "άλλης" παράταξης και γνωστός για της μερικές φορές "λίαν άτσαλες" τοποθετήσεις του. Όταν όμως έχει δίκαιο ... έχει δίκαιο: παρά του μέχρι τώρα τεράστιου κόστους, το σφαγείο της Ν. Ζίχνης ΔΕΝ λειτουργεί! Συνεπώς δικαίως ο κ. Δαϊρετζής μιλά για σκάνδαλο, ακόμα και όταν αυτό δυσαρεστεί ιδιαίτερα τον πρώην δήμαρχο κ. Χατζησπύρογλου ... .
(30.09.2003 / στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Μόλις χθες ανακάλυψα το site ...

για τη Νέα Ζίχνη: κατ' αρχήν συγχαρητήρια. Αλλά πολύ απαισιόδοξα σχόλια γράφεις στα στοιχεία για την περιοχή μας. Μένω Πειραιά, συγκεκριμένα στο Πέραμα: εδώ να δεις προβλήματα και ποιότητα κόσμου. Μη τα βλέπουμε όλα μαύρα ... .

(03. Ιουλίου 2003 / Νεόφυτος Κ.)
 

Για μάλλον πρώτη φορά στα χρονικά ...

του Δήμου είδαμε να καθαρίζει μετά από χιονόπτωση "γκρέϊντερ" του Δήμου τα στενά της "τιμωρημένης γειτονιάς" στο Δραβήσκο ... αυθημερόν!! Άρα, τι θα δούμε ακόμα;;;

(Στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Όχι μόνο δική μου άποψη:

εξαιρετική ιστοσελίδα! Ωστόσο λείπουν κατά την προσωπική μου γνώμη περισσότερα και πληρέστερα επεξεργασμένα ιστορικά στοιχεία και η ανάδειξη αυτού που υπήρξε ιστορικά η Παλιά Ζίχνα. Επιμένω στο ιστορικό τμήμα γιατί ως Ζιχνηώτες έχουμε έλλειμμα γνώσης. Η ιστορία μας είναι πολύ πλούσια, αλλά δεν την ξέρουμε και δεν την προβάλουμε.

Ας μη θεωρηθώ τοπικιστής, αλλά η Αλιστράτη, για να μην πάω μακρύτερα, πέραν του σπηλαίου τι παραπάνω έχει; (Κατοίκους, θα μου πείτε, που ξέρουν και την πουλούν καλύτερα ... ;!)

Β. Δαϊρετζής
 

Διοικητικό "μπάχαλο" στην Νομαρχία!

Μπαίνουμε στον "Φλεβάρη" δίχως αντινομάρχη/ες; Και τι έγινε; Κρίθηκε άκυρη η εκλογή συμβουλίου; Και τι έγινε; Ο, τι και να γίνει: α ... παπαπαπ ... παα!

(Στοιχεία αποστολέα γνωστά)

Σημείωση: την 22.01.03 ορίστηκαν οι αντινομάρχες κύριοι Μεσσάϊκος, Σφελινιώτης και Τσελέπης.
 

Παρασκηνιακά μαγειρέματα;

Στην 22. Σεπτεμβρίου κοινοποιήθηκε η αιφνιδιαστική "συγχώνευση" των συνδυασμών Ορνηθά / Δαϊρετζή. Η ξαφνική κίνηση εξέπληξε τόσο τους εκάστοτε υποψήφιους όσο ακόμα περισσότερα τους ψηφοφόρους τους. Προφανώς δεν έχει σημασία, ότι κάποιοι από αυτούς θα νιώθουν πουλημένοι, εκτεθειμένοι ή ακόμα και ηλίθιοι, όπως άλλωστε και ο υπογραφών ... .

Κ. Θ.
 

Εδώ στα "κουτοχώρια"  ...

φυσικά δεν μας ρώτησε κανείς, εάν και ποίον θα προτιμούσαμε για νομάρχη: φύτεψαν με απίστευτη αλαζονεία τους έκαστους "εκλεκτούς" υποψήφιους και επιτάσσουν τώρα "συσπείρωση". Αμ' δε ... !

Μάκης
 

Σχεδόν απαρατήρητα ...

πέρασε το γεγονός ότι, μετά από σειρά ετών, εφέτος και μέχρι στιγμής στο δημ. διαμέρισμα Δραβήσκου ΔΕΝ υπήρχαν οι κατά της διάρκειας της καλοκαιρινής περιόδου συνηθισμένες διακοπές υδροδότησης. Πρόκειται καθαρά για θέμα καλής τύχης, ή μήπως αποδίδουν τελικά κάποια έργα βελτίωσης υποδομής;

Χαρούμενος: ένας δημότης :-)
 

Άλλα καθεστώτα ...

θυμίζει τόσο η διαδικασία επιλογής όσο κυρίως και η προσπάθεια της ανένδοτης επιβολής στις τοπικές κοινωνίες των κομματικά "χρισμένων" υποψηφίων.

Ελπίζω ότι, αυτή η άκρως αντιδημοκρατική συν πλέον λίαν ύποπτη εμμονή να αποτελέσει για τους ψηφοφόρους έναν επιπλέον και απολύτως επαρκής λόγο να στραφούν το ίδιο αμετάκλητα και ανένδοτοι στους λεγόμενους "αντάρτες". Όχι μόνο στην "πρώτη Κυριακή", αλλά και στην "δεύτερη"!!

Μax Μoldenhauer
 

Οι αμαρτίες πληρώνονται ...

Επιτέλους το μάθαμε και από πρώτο χέρι: ο κύριος Ι. Χατζησπύρογλου παραχωρεί τη θέση του υποψηφίου δημάρχου στον "ανάδοχο" κ. Νικόλαο Ορνηθά.

Ο συνδυασμός σκοπιμότητας του 1998 κατέληξε σε τραγικούς συμβιβασμούς, με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της δημαρχίας. Το σχέδιο μάχης επέτυχε μερικώς: μεν κατακτήθηκε η Δημαρχία, ο δε Δήμος όμως έχασε. Εφόσον ορισμένοι βασικοί σύμβουλοι εισέφεραν αντί μορφωτικού επιπέδου, διοικητικής ικανότητας και πολιτικής ηθικής απλά το - μερικές φορές έστω εντυπωσιακό - σωματικό τους ανάστημα, μας χάρισαν άλλη μια τετραετία κακοδιοίκησης και εσωτερικών δολοπλοκιών.

"Ο Βασιλιάς απεβίωσε, ζήτω ο Βασιλιάς"; Αν δεν φύγουν επιτέλους οι γνωστοί "κάποιοι" από των χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, πάλι "μια από τα ίδια" θα έχουμε!

Π. Θ.
 

Θερμά συγχαρητήρια ...

στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Αγγελίδη και την Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων: σε επίπεδο νομού είναι οι πρώτοι (και μέχρι στιγμής μοναδικοί) που ενημερώνουν τους ψηφοφόρους μέσω ιστοσελίδας! Εύχομαι να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι του Δήμου Νέας Ζίχνης το παράδειγμα και να σταματήσει επιτέλους η τρελή κούρσα των ακριβοπληρωμένων τηλεοπτικών προβολών.

Μ. Μ.
 

Δημοτικές εκλογές 2002

Επιτέλους βρήκα ενημερωτικό υλικό (σημείωση: στα Διάφορα) για της επίκαιρες αλλαγές στην σύνταξη καταλόγων ψηφοφόρων. Μπράβο!

Βασίλης
 

Μετά εορτής ...

έμαθα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Δραβήσκο και Νέα Πέτρα (6./7. Μαΐου) και αναρωτιέμαι για ποίον λόγο δεν ανακοινώνεται εδώ στην ιστοσελίδα το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου;

Dimis
 

Θα έπρεπε ο Δήμος Ν. Ζίχνης ...

να φροντίσει για μια πιο ενημερωτική ιστοσελίδα; Το 98% των μέχρι σήμερα και φυσικά επώνυμα (!) υποβαλλόμενων απαντήσεων λέει ξεκάθαρα: ΝΑΙ!
 

Με βομβαρδισμένο τοπίο ...

μοιάζει περιοχή του συνοικισμός των "Εντοπίων" στο Δραβήσκο. Ενώ οι εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σταμάτησαν ουσιαστικά στα μέσα του Δεκεμβρίου, μέχρι σήμερα (τέλος Μαρτίου) κάποιοι πλέον δύσβατοι δρόμοι παραμένουν σε άθλια μέχρι επικίνδυνη κατάσταση. Μήπως πρόκειται για εκδίκηση σε κάποιους "μη ψηφοφόρους";

Σ. Κ.
 

Άκουσον, άκουσον ...!

Με εξέπληξε θετικά η άμεση απάντησή μέσω e-mail και σας ευχαριστώ θερμά για αυτό. Είναι γεγονός ότι οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν αντιληφθεί όχι μόνο τις δυνατότητες του WEB, αλλά νομίζω ότι δεν έχουν αντιληφθεί και το πόσο σημαντικό είναι για τους δημότες που ζουν και εργάζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής να μαθαίνουν νέα από την πατρίδα τους. Για όλους εμάς το διαδίκτυο αποτελεί μια πραγματικά μοναδική "γέφυρα" επικοινωνίας!

(Στοιχεία αποστολέα γνωστά)
 

Το αίμα, νερό δεν γίνεται ...

Αλήθεια, δεν ξέρουμε που είναι τα "Φρουτάκια"; Η δεν γνωρίζουμε, ποίοι τα διαθέτουν, στήνουν και εκμεταλλεύονται; Όπως δεν μάθαμε και τίποτα για εκείνα τα "πατάρια"; Ή τα μικρομάγαζα με τα στρόγγυλα τραπεζάκια και της πυκνές κουρτίνες; Άχαχααχααά!

M. M.
 

Νέα υποψηφιότητα!

Ανεξάρτητος, ιδιαίτερα ικανός συν θεοφοβούμενος, ανεπιφύλακτα άξιος εμπιστοσύνης, τίμιος, αγαπητός και γενικά ιδανικός υποψήφιος ζητά ψήφους ... .
Που; Σίγουρα όχι στην Φυλλίδα!

Π. Θ.
 

Κόκκινη κάρτα για το καινούριο σφαγείο ...

στην Νέα Ζίχνη; Δηλαδή, το πληρώσαμε ήδη δυο φορές και πάλι είμαστε εκτός προδιαγραφών; Και ποίος έχει τελικά δίκαιο: ο Κος. Σερέτης που μιλά για μεγάλο οικονομικό έλλειμμα, ή ο Κος. Χατζησπύρογλου που επιβεβαιώνει το αντίθετο;

Μ. Μ.
 

Εποικοδομητικές συστάσεις:

Παρακαλώ να φροντίσετε, οι φωτογραφίες δίπλα στις περιγραφές των δημοτικών διαμερισμάτων να είναι αντιπροσωπευτικές του χωριού που παρουσιάζεται. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο, σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα να μην υπάρχει αντίστοιχη φωτογραφία. Αλήθεια, θα ήταν τόσο δύσκολο ένας άνθρωπος να έβγαζε 15 φωτογραφίες της προκοπής; Ποιος φαεινός νους  σκέφτηκε να βάλει αυτή την απαράδεκτη φωτογραφία δίπλα από την περιγραφή του χωριού της Μυρρίνης και ποιος μπορεί να μας πει τι εμφανίζεται σε αυτή τη φωτογραφία; Λεπτομέρειες θα μου πείτε, αλλά νομίζω ότι αυτές οι λεπτομέρειες καθορίζουν κατά πολύ την ποιότητα μιας ιστοσελίδας. Επίσης θεωρώ σημαντική την συνεχή ανανέωση και ενημέρωση της σελίδας με νέα του δήμου. Κατά τα αλλά, η δημιουργία της ιστοσελίδας είναι μια αξιόλογη προσπάθεια. Ευχαριστώ.

(Στοιχεία αποστολέα γνωστά.)

Παρατηρήσεις ...       νεα ζιχνη

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ...
ψήφισε κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2007 για πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα τους κκ Μιχάλη Γ. Τσελέπη, Αλέξανδο Δ. Τσιομπάνκα και Σταύρο Γ. Τσουρούμογλου αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι ο νέος Δήμαρχος κ. Ανδρέας Δαϊρτζής μέχρι στιγμής δεν όρισε Αντιδημάρχους.

Μια γερή "φάπα" φάγανε ...
στις δημοτικές εκλογές της 15. Οκτωβρίου 2006 τόσο σε επίπεδο Νομαρχίας Σερρών όσο και στο Δήμο Νέας Ζίχνης οι "χρισμένοι" υποψήφιοι του κυβερνών κόμματος. Αφού συγκέντρωσαν μετά βίας μόνο το περίπου 1/3 των εκάστοτε ψήφων, πηγαίνουμε στη δεύτερη Κυριακή - καθώς και σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι της έστω απλής πλειοψηφίας, αλλά της απόλυτης μειοψηφίας ... .

Τέσσερις υποψήφιοι Δήμαρχοι ...
κατεβαίνουν τελικά στις εκλογές της 15. Οκτωβρίου 2006: Ανδρέας Δαϊρετζής, Κωνσταντίνος Σαμαρτζάς, Μηνάς Γεωργιάδης και Νικόλαος Αθανασιάδης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ...
κύριος Ανδρέας Δαϊρετζής επιβεβαίωσε στα πλαίσια τηλεοπτικής εμφάνισης (07.07) την υποψηφιότητα του για το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Νέας Ζίχνης, μη παραλείποντας φυσικά και το "κράξιμο" της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ως προς την σύνθεση του συνδυασμού του όμως, συγκεκριμένα ονόματα πάλι δεν ακούστηκαν ... .

Τώρα μας κυνηγά και ο Θεός !!
Κατά το τριήμερο 18. - 20 Ιουνίου, ο Ν. Σερρών - συμπεριλαμβανομένης της Επαρχίας Φυλλίδος - έχει πληγεί από επαναλαμβανόμενες καταιγίδες και κυρίως χαλαζοπτώσεις πρωτοφανής έντασης. Περίπου 250.000 στρέμματα καλλιεργημένης γης αποτελούν πλέον "κρανίου τόπο", ενώ ανυπολόγιστες ζημιές προκλήθηκαν και σε κάθε είδους εγκαταστάσεις και υποδομές.

Ο κ. Μηνάς Γεωργιάδης ... ,
ιατροδικαστής Σερρών, επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Ν. Ζίχνης, αντιστοίχως την κάθοδο δικού του "συνδυασμού" στις προσεχές δημοτικές εκλογές. Αναμένουμε στο ακουστικό ... .

Ουδέν μονιμότερο του ...
νυν δημάρχου; Ο μεν δήμαρχος κ. Σαμαρτζάς επιβεβαίωσε και πάλι (τέλος Μαρτίου καθώς και αρχές Μαΐου 2006) την υποψηφιότητα του, οι δε "εν δυνάμει" αντίπαλοι τηρούν - σχεδόν -σιγή ιχθύος ... .

... και ευτυχισμένο το 2006;
Τουλάχιστον στην Δημαρχία φαίνονται όλα "μέλι & γάλα": στις θέσεις των 4 (!!) αντιδημάρχων παραμένουν οι κκ. Κυριακίδης, Μασκανάκης, Νικολαϊδής και Τσιομπάνκας.

Στις 07. Μαΐου εγκαινιάστηκε ...
(πάλι) το "στάδιο" του χωριού Δραβήσκος. Εντάξει, στην ουσία πρόκειται για το παλιό γήπεδο που κάποια στιγμή εγκαταλείφθηκε ... . Όμως, κάτι είναι κι αυτό :-)

Τρελός Παπάς σε βάφτισε;
Όχι, αλλά με ... χτύπησε! Σ' αρμονία με πολυάριθμα (παρ-) όμοια περιστατικά, στις 7. Μαΐου 2005 ο Ιερέας Ιωάννης Παναγιωτίδης δεν τέλεσε το μυστήριο του γάμου στο Ναό της Μυρρίνης, αλλά μαύρισε στο διπλανό καφενείου κάποιον Πιστό στο ξύλο!

"Γδάρτης και Παλουκοκαύητης"
μ' όλη την έννοια αποδείχτηκε ο Μάρτιος του 2005: χιόνια, παγωνιές, θύελλες, καταιγίδες θυμίζουν άλλες εποχές ή ακόμη και τόπους ... .

Στις 16.02.2005 εγκαινιάσθηκε ...
η νέα γέφυρα του ποταμού Αγγίτη, λίγο πιο κάτω από την παλαιά γέφυρα στην θέση "Καρναζά". Η νέα γέφυρα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση των αγροτικών μηχανημάτων στην "βάλτα", αλλά και την συγκοινωνία στο οδικό άξονα Δραβήσκου - Γαζώρου.

Βγήκαν "τα μαχαίρια" ...
στο δημοτικό συμβούλιο της 19. Οκτωβρίου 2004. Αφορμή: η πλέον δικαστική διαμάχη μετά την λήξη και μη ανανέωση της σύμβασης έργου οδηγού απορριμματοφόρου στο τέλος 2003. Ή κατά την κοινώς ομιλούμενη: πόλεμος για την / μια κουτάλα (θέση). Επί της ευκαιρίας σημειώνεται, ότι ο αριθμός των απασχολούμενων του Δήμου Νέας Ζίχνης μέσα σε λίγα χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί!

Κοινοτική ενίσχυση α λα Φυλλίδα
Αφού η ημερομηνία ήδη έληξε πριν περίπου 6 εβδομάδες, καταθέτουμε τέλος Ιουνίου μέσω ΕΑΣ τα στοιχεία για την αίτηση "Προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση", παραλαμβάνουμε στις 16. Αυγούστου έναντι αδράς αμοιβής το σχετικό διπλότυπο με ημερομηνία πρωτοκόλλησης 17. Μαΐου και υπογράφουμε, ότι η αίτηση κατατέθηκε στις 15. Μαΐου. Κανένα σχόλιο;

"Φάγαμε" και τις εκλογές ...
της 07.03.04: αλλαγή φρουράς :-)
Ενώ η αποτυχία των στο γεωγραφικό χώρο της Φυλλίδας προσαρτώμενων υποψηφίων κ.κ. Χατζηδήμητρίου (ΝΔ) και Χατζησπύρογλου (ΠΑΣΟΚ) δεν εκπλήττει ιδιαίτερα, η "χυλόπιτα" των ψηφοφόρων προς τον κύριο Αχιλλέα Καραμανλή αποτελεί πια το θέμα των ημερών.
Άξιου αναφοράς είναι και το γεγονός, ότι η ΝΔ παρά της πανηγυρικής νίκης χάνει την πέμπτη βουλευτική της έδρα του Νομού Σερρών, την οποία κερδίζει το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή το 5:2 έγινε 4:3.

Για τρίτη φορά ξύλο έφαγε ...
στις 24. Φεβρ. 2004 ο περίπου 70χρονος Αντιδήμαρχος Ν. Ζίχνης κ. Σωκράτης Στεφανόπουλος, μάλιστα στο κέντρο του χωριού Δραβήσκος μπροστά στα μάτια πολλών "θεατών". Δράστης ήταν ο Αχιλλέας Δηματάκης του Ξενοφών (βλ. παρακάτω / Σεπτ. 2003).
Αν και ο Αντιδήμαρχος έπεσε μέχρι σήμερα τρεις φορές, κατά την εκτίμησή του λόγω πολιτικών διαφορών, θύμα άγριου ξυλοδαρμού από μέλη της εν λόγο οικογένειας, επιβεβαίωσε ότι ΔΕΝ πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμά του ... .

Ακόμα 2 εβδομάδες έμεναν ...
μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών στην 07. Μαρτίου 2004 και φυσικά εξελίσσονται και στην "Φυλλίδα" τα συνηθισμένα παρασκηνιακά σενάρια. Έτσι κάλεσε μια (κατά βούληση του λαού) εκλεκτή στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μια ομάδα (άρα κατά βούληση ποιανού;) επιλεγμένων γυναικών σε "κλειστή" καθοδηγητική συγκέντρωση (15.02.04 / Δραβήσκος), στο σπίτι γνωστού κατάδικου ... .
Μπρος γκρεμός, πίσω ρεύμα; Έλεος!

Σήμερα, την 30. Ιαν. 2004,
ανακοινώθηκε στο Νομό Σερρών το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Αναφορικά με την επαρχία Φυλλίδα κατεβαίνουν η κ.κ. Καραμανλής και Χατζηδημητρίου ως υποψήφιοι βουλευτές στον "στίβο" των εκλογών της 7. Μαρτίου ... .

Μπήκαμε στο Δεκέμβριο 2003:
άλλοι ετοιμάζουν δώρα, άλλοι τα περιμένουν ... . Ο Δήμος ήδη μας "χάρισε" αυξήσεις τελών, φυσικά πολλαπλάσια του πληθωρισμού. Επί αυτού αναφερόμενος, ο κ. Α. Δαϊρετζής, επικεφαλής της "αντιπολίτευσης", κατάγγειλε την υπέρογκη αύξηση προσωπικού του Δήμου, συνοδευόμενη από ανάλογες μισθολογικές δαπάνες. Μάγος είναι;;;

Η υποδοχή του κ. Σημίτη στο
Νομό Σερρών (07.10.2003) χαρακτηρίστηκε από αρκετούς (επώνυμους) παρόντες και μη ως "κομματική φιέστα". Τι περίμεναν;

Τα παράπονα δεν "πνίγουν" ...
μόνο τους "αντιπολιτευτικούς": σύμφωνα με δήλωση του ιδίου, (Δίαυλος Ροδολίβους, 06.10.03), ο κ. Α. Δαμιανίδης δεν κλήθηκε στην υποδοχή του "Πρωθυπουργού της ισχυρής Ελλάδας".
Σημειώνεται, ότι ο αναφερόμενος εκλέχθηκε οκτώ (!) φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ... .

Την Παρασκευή, 07.10.2003,
ώρα 11.00, ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα τελέσει τα "επίσημα" εγκαίνια του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών. Ωστόσο επικρατεί μεγάλη γρίνια: πλήθος ενδιαφερομένων απογοητεύτηκε από την απουσία ουσιωδών επαφών από το πρόγραμμα ... .

Δημ. Συμβούλιο 29. Σεπτ. 2003:
"Δεν παραιτούμε ... δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς ... δεν φοβάμαι κανέναν ..." δήλωσε ο αντιδήμαρχος κύριος Σ. Στεφανόπουλος. Αμήν!

Και πάλι έφαγε ξύλο ...
ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ν. Ζίχνης  Σ. Στεφανόπουλος, την 08. Σεπτ. 2003 στο κέντρο του Δραβήσκου. Δράστης: ο Ξ. Δηματάκης! Αφού "μαύρισε" τον Αντιδήμαρχο στο ξύλο, η αστυνομία ... φυγάδεψε το θύμα. Προφανώς θα πρέπει τώρα να αναμένουμε και την πραγματοποίηση της υπόσχεσης, ότι "... θα σκοτώσουν τον Αντιδήμαρχο αν δεν γίνει άνθρωπος". Έλεος! Που ζούμε;

Το "ξύλο της ζωής του" ...
έφαγε την 05. Σεπτεμβρίου 2003 ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ν. Ζίχνης  Σ. Στεφανόπουλος και ονόμασε ως δράστη τον Ξ. Δηματάκη, σύμβουλος επί Χ/σπύρογλου και πατέρας μιας από υποδείξεις της δημ. αρχής "θηγόμενης" έκτακτης υπαλλήλου του Δήμου. Σημειώνεται, ότι ο δεύτερος αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό ... .

Λόγω της ανάρμοστης ...
συμπεριφοράς του κ. Κ. Κωνσταντά (ο οποίος τελεί πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γαζώρου) κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου την 25. Αυγ. 2003, ο αναφερόμενος τέθηκε "εκτός ομάδας", χάνοντας και το δικαίωμα υπογραφής. Αφορμή του "καυγά": η κατά του κ. Κωνσταντά άδικη διανομή χρημάτων σε Δημ. Διαμερίσματά ... .

Ανάξιο σχολίου χαρακτήρισε ...
ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης την πρόθεση κάποιον δημοτών του Γαζώρου, να επιχειρήσουν την ανεξαρτητοποίηση του χωριού από τον καποδιστριακό Δήμο Ν. Ζίχνης ... .

Νομαρχιακό συμβούλιο 14.07.03:
Μεσσάϊκος βγαίνει "νοκ ουτ" και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, Παναγιωτάκης αρπάζει "φούσκο", οι υπόλοιποι "στολίζονται" κανονικά. Όχι, δεν έπαιξαν φουτ-μπολ: το ζητούμενο ήταν ο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου ... .

Το "Όχι" του κ. Μεσσάϊκο ...
στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου, το δημόσιο ξέσπασμά του και η δήλωση (03.06.) περί παραίτησης από την θέση του αντινομάρχη δείχνουν, ότι προφανώς δεν αρκεί πια να "αποφασίζουμε και διατάσουμε", όπως είχαν συνηθίσει κάποιοι -:) Είπαμε: βράζει ... .

Παρά των ελπίδων κάποιων ...
(ΜΜΕ) ο προβλεπόμενος καύσωνας του Ιουνίου κατέληξε σε "καυσωνάκι": καλοκαίρι έχουμε, ζέστη θα κάνει. Ωστόσο πραγματικά στο κόκκινο βρίσκεται το νομαρχιακό θερμόμετρο: κάτι βράζει εκεί ... .

Τελικά έσκασε η ωρολογιακή ...
"βόμβα" που κληρονόμησε η νέα δημοτική αρχή από την προηγούμενη: με εγκύκλιο του Υπ. Γεωργίας της 27. Μαρτίου απαγορεύτηκε πια η σφαγή βοοειδών στα σφαγεία δίχως κοινοτική έγκριση. Το περίφημο "Σ" φέρει στο Ν. Σερρών μόνο το σφαγείο της "Ρούπελ" (πρώην Κρεσέρ), ενώ το σφαγείο της Νέας Ζίχνης μάλλον θα πρέπει τώρα να χαρακτηριστεί ως "Χ", όπως π. χ. "Χατζησπύρογλου" ... .

Τα γαϊδούρια και οι αγρότες ...
κοπάδι δεν γίνονται! Με αφορμή των ανοργάνωτων κινητοποιήσεων από της αρχές Φεβρουαρίου επιβεβαιώνεται και πάλι το αληθές του ρητού. Ενώ οι επαγγελματίες "αγρό-πατεράδες" ως συνήθως "πλακώνονται" μεταξύ τους, τα παιδιά τους κυνηγάνε τα "τέσσερα". Ζήτω που καήκαμε!

Ποίος δεν θυμάται ...
τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα του χειμώνα 2001/02 και της γενναίες υποσχέσεις για άμεση αποζημίωση των πληγέντων; Σήμερα, στης αρχές του Φεβρουαρίου 2003, εδώ στην Φυλλίδα ακόμα προσκομίζουμε "δικαιολογητικά" που να αποδείξουν, ότι δεν είμαστε ... ελέφαντες!

Μάλλον δεν θα μάθουμε ...
λεπτομέρειες για το τι έγινε στην νύχτα μεταξύ 21. και 22. Σεπτεμβρίου και οδήγησε τον κ. Ορνηθά στην απόφαση να θέσει συνδυασμό και εαυτό του στην διάθεση του κ. Δαϊρετζή.
Αντίθετα, σύντομα θα μάθουμε, πως οι ψηφοφόροι αξιολογούν τέτοιου είδους συγχωνεύσεις και παζαρέματα ... .

"Υπόσχεση" ή οριστική δέσμευση;
Μεταξύ "πολλών και περί πάντων", ο κ. Α. Δαϊρετζης ανακοίνωσε (22. 06. 02 / TV Δίκτυο) ότι, αν και εφόσον ο ίδιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Νέας Ζίχνης, ο Δήμος ΔΕΝ θα αναλάβει το κόστος των πρόσφατων αναθέσεων έργων και προσλήψεων προσωπικού.
Αμήν!!!

Επίθεση ή συγκάλυψη;
Αιχμές κατά "κάποιων" υποψηφίων άφησε ο κ. Χατζησπύρογλου σε τηλεοπτική εμφάνιση (01.07.02, TV Δίκτυο), αναφερόμενος στην προβολή πλασματικών / ανύπαρκτών τίτλων σπουδών, δίχως όμως να ονομάσει πρόσωπα. Δηλαδή, τα λέμε στην Δέσποινα για να τα ακούσει η πεθερά;

"Κομφούζιο στο μυαλό" ...
του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Ζίχνης κ. Δαϊρετζή ανακάλυψε ο κ. Τσιώνης (ΣΥΝ, υποψήφιος Νομάρχης Σερρών, 26.06.02 στο TV Επιλογές).
1. ΕΡΩΤΗΜΑ: οι τοπικοί ψηφοφόροι θα το πάρουν χαμπάρι;
2. ΕΡΩΤΗΜΑ: μήπως εκπέμπει και το "TV Επιλογές" ... παράνομα;

Παραίτηση Χατζησπύρογλου ...
Πολλά ειπώθηκαν και ακούστηκαν, τώρα τελεσίδικα: ο κ. Χατζησπύρογλου ΔΕΝ θα είναι υποψήφιος δήμαρχος! Αυτό δήλωσε ο ίδιος, συμπτωματικά (;) στην επομένη του Αγίου Πνεύματος :-)

Και πάλι μαζί;
Φυσικά ο κ. Σερέτης δεν θα "μπει" στο ψηφοδέλτιο, υποσχέθηκε ωστόσο ενεργή υποστήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο Ν. Ζίχνης, κ. Κ. Σαμαρτζά.
Συμπέρασμα: το αίμα νερό δεν γίνεται.

Το παιχνίδι της κολοκυθιάς ... .
Πότε θα ακούσουμε επιτέλους ένα αποφασιστικό "ναι" ή "όχι" από το στόμα του κύριο Χατζησπύρογλου; Πριν ή μετά από την ... Ολυμπιάδα;

ΕΠΑΝ "τέλος"!
18. Ιουνίου 02: η ΕΠΑΝ οριστικά ΔΕΝ θα "κατεβάσει" υποψήφιο νομάρχη. Σημείωση: ο σε σειρά προτεραιότητας δεύτερος πιθανός υποψήφιος ήταν ο "δικός μας", κ. Ι. Χατζησπύρογλου ... .

Επιβεβαιώνοντας την αμετάκλητη
κάθοδος ως υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ζίχνης, ο κ. Δαϊρετζής ανάγγειλε (εάν κι εφ' όσον εκλεγεί) την στα πλαίσια διεθνών πρότυπων έκδοση "Δημοτικών Ομολόγων" με σκοπό την άντληση κεφαλαίων για ιδιωτικές επενδύσεις.
"Βιοτεχνικό Πάρκο" ήδη έχουμε ...

Alea jacta est:
Άρης Μουσιώνης for Νομάρχης! Άραγε, Χατζησπύρογλου for Δήμαρχος, vs. Δαϊρετζή :-).

Τι τιμή έχει η ... τιμή;
Μετά το "φιάσκο" στην Σέρρες, τώρα στα τέλη Μαΐου ακούγεται και πάλι το όνομα "Χατζησπύρογλου". Ισχύει άραγε ή δέσμευση στον Δήμο Νέας Ζίχνης; Ανοίγει ο δρόμος προς την θέση του υποψηφίου νομάρχη; Ή εδώ, ή εκεί, αλλά οπωσδήποτε κάπου;

Μαθήματα πολιτικής ηθικής ...
φέρεται να έδωσε ο κ. Θ. Σερέτης, καταθέτοντας στα μέσα του Μαΐου την κομματική του ταυτότητα. Φαίνεται πώς "τον τρώει το δίκαιο". Μάλλον και έχει δίκαιο. ΥΓ: ο κ. Σερέτης ανακάλεσε οριστικά την υποψηφιότητά του στο δήμο Ν. Ζίχνης.

Πέμπτη και καλή;
Μετά από ήδη τέσσερις αποτυχημένες προσωπικές υποψηφιότητες, ο κ. Κ. Παπαπαναγιώτου έλαβε το κομματικό "χρίσμα" της Ν. Δ. ως υποψήφιος νομάρχης Σερρών.
Ορίστε; Ακούστηκαν χαρακτηρισμοί όπως "γερασμένα παλικάρια" και "συνταξιούχοι πολιτικοί"; Άντε, για άλλους ήταν. Στο κάτω της γραφής, εκτός "κλίκας" ποίος γνωρίζει το όνομα Παπαπαναγιώτου; Ναι, μόνο "αυτοί" :-)

Σάλο προκάλεσε ...
ο Κος. Α. Δαϊρετζής, χαρακτηρίζοντας (03. Απρ. 02) το σχέδιο Καποδίστρια ως "μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων ετών" που γέννησε "εκτρώματα". Όποιος έχει την μύγα ... μυγιάζεται και όσοι (αρέσουν στο να) έχουν δημόσιο λόγο, έσπευσαν να κρίνουν: όχι τόσο την δήλωση, όσο τον ... δηλών. ΕΡΩΤΗΜΑ: μήπως ο Κος. Δαϊρετζής ... "ενοχλεί"; Αν ναι, ποίους;

Με το "έτσι θέλω";
Στην 19. Μαρτίου (TV Δίκτυο) ο Κος Θ. Σερέτης ονομάζει τον κύριο Ι. Γρόσδη ως υποψήφιο σύμμαχο στης δημοτικές εκλογές. Την 20. Μαρτίου (πάλι TV Δίκτυο) ο αναφερόμενος δηλώνει ότι, δεν υπάρχει ούτε "καλημέρα" μεταξύ τους. Άρα, τι είδους "συνδυασμός" θα είναι αυτός;

Αποκάλυψη;
Στην 8. Μαρτίου επιβεβαίωσε ο Κος. Α. Δαϊρετζης επίσημα την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Νέας Ζίχνης, ενώ ο Κος. Μηχάλης Τζελέπης υποσχέθηκε υποστήριξη.
Άραγε, ποίος (δεν) το περίμενε ... :-)

Ουδέτερος;
Φυσικά μπήκε πάλι και ο Κος. Σερέτης στον χορό, δηλώνοντας αδιαφορία για τυχόν κομματικά χρίσματα ...!
Άραγε, ποίος (δεν;) το πιστεύει ... :-)

Παράνομα εκπέμπει ...
ο δημοτικός τηλεοπτικός σταθμός "Δίαυλος Ροδολίβους" και ο Δήμαρχος θα δει τι θα πάθει ... αν δεν σταματήσει να βλάψει το κόμμα στο οποίο ανήκει! Αυτά και άλλα χειρότερα ανάγγειλε στην 18/02/02 ο Κος. Δαϊρετζής, Γραμματέας της Ν. Ε. του ΠΑΣΟΚ, σε ζωντανή εκπομπή του "Δίαυλου".
ΕΡΩΤΗΜΑ: ποίος βλάπτει το κόμμα;;;

Αίνιγμα:
Υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που απόκτησε "εξώγαμο", επισκέφτηκε συχνά διάφορα "ροζ" μαγαζιά, έκανε "πιάτσα" σε "φρούτο-μάγαζο", έπαιξε ανυπολόγιστα ποσά "στην τσόχα", καταχράστηκε χρήματα,  αξίωμά, εμπιστοσύνη ... και επιμένει στο να χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως άτομο "υψηλής ηθικής";
Αν ναι, ψηφίστε τον ... πάλι!!

Αναμενόμενα ...
Στην 28. Ιανουαρίου 2002, ο Κος Μ. Τζελέπης δήλωσε στο TV Δίκτυο) ότι, στης επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα υποστηρίξει υποψηφιότητα του Κ/ου Ι. Χατζησπύρογλου. Απάντηση: "... δεν περίμενα και τίποτα άλλο ...!"

Η προεκλογική "ζύμωση" ...
βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, ο Κος Ξ. Δηματάκης δήλωσε ξεκάθαρα: όχι, να μου λείπει ...! Ερώτημα: θα ... λείπει;
 

nea zichni
Καλώς ήλθατε   Ο Δήμος Νέας Ζίχνης   Δημοτικά Διαμερίσματα   Τηλέφωνα & Διευθύνσεις   Οδηγός Αγοράς   Ιστορικά στοιχεία   Δημογραφικά στοιχεία   Λαογραφικό Μουσείο   Βήμα του Δημότη   Διάφορα   Εκλογές 2002 /Ι   Εκλογές 2002 /ΙΙ   Εκλογές 2002 /ΙΙΙ   Εκλογές 2006   Εκλογές 2010   Ιστοσελίδες Δημοτών & Επιχειρήσεων   Υπερσυνδέσεις   Sitemap   Στοιχεία ιστοσελίδας